Nocnevidenie-termovizia.sk
Kategórie tovaru
Termovízia Pulsar THERMION 2 XQ50
Číslo produktu:2 XQ50
Cena (bez DPH):2658,33 €
Cena (s DPH):3190,00 €
Počet:
Dostupnosť:skladom
Popis

Vysoko citlivý senzor
Thermion 2 používa na snímanie tepelného obrazu mikrobolometer s citlivosťou NETD < 25 milikelvín (mK), ktorá charakterizuje schopnosť snímača odlíšiť dva blízke body s čo najmenším rozdielom teploty. Čím nižšia je hodnota NETD, tým lepšie môže senzor zaznamenávať malé teplotné rozdiely objektov a oddeliť ich od okolitého tepelného šumu. Napríklad počas zrážok, hmly alebo chladného rána, kedy okolité prostredie má nízky teplotný kontrast a sú to najťažšie podmienky pre termovízne vyzobrazenie, v tomto prípade vďaka vysokej citlivosti senzor bude schopný rozlíšiť najmenšie rozdiely teploty a zameriavač poskytne lovcovi jasný obraz s lepším kontrastom.
Objektív s veľkou clonou
Vlastnosti termovíznej optiky majú rozhodujúci vplyv na schopnosť termokamery zachytiť aj najnižšie úrovne teplotného žiarenia. Dokonalé detekcie je dosiahnuté objektívom Thermion 2 XP50 (F/1.0) v kombinácii s vysoko citlivým senzorom. Modely Thermion 2 XP50 poskytujú používateľom vždy najkvalitnejší, najpodrobnejší a vysoko kontrastný obraz, a to aj za dažďa alebo hmly, kedy je kontrast pozorovanej scény minimálny.
Štandardný vzhľad a montáž
Tvar zameriavačov Thermion je plne schodný s tvarom bežných denných zameriavačov a ich konštrukcia je navrhnutá pre jednoduchú manipuláciu a bezproblémové namontovanie. Na jej upevnenie na zbraň sa nevyžaduje špeciálna montáž, ale štandardné 30mm montážne oká rovnaké ako pre denný zameriavač.
Veľká detekčná schopnosť
Vysoko kvalitná germániová optika v spojení s pokročilým teplotným senzorom vytvára dokonalé podmienky na rozšírenie detekčnej schopnosti pri pozorovaní Thermionom objektov na vzdialenosť 1880 metrov, a to aj v úplnej tme.
Každý Thermion je testovaný na mechanickú odolnosť voči spätnému rázu až 6 000 Joulov a preto bezchybne funguje na zbraniach veľkých kalibrov ako sú .375 H&H, 12-kaliber a 9,3x64 a pod.


ODOLNÝ, SPOĽAHLIVÝ, CELOKOVOVÝ
Zameriavače Thermion majú odolnú, ale ľahkú celokovovú konštrukciu. Časti a súčasti zameriavača sú vyrobené s precíznou presnosťou zaručujúcou jeho dlhoročný bezchybný chod aj v rôznych klimatických podmienkach a nasadení aj v ťažkom teréne.

Prístroj spĺňa štandard vodeodolnosti IPX7, ktorý garantuje odolnosť proti vode pri silnom daždi, snežení a ďalšími nepriaznivými vplyvmi počasia. Thermion je spoľahlivo utesnený a zostáva prevádzkyschopný aj pri ponorení do vody do hĺbky 1m po dobu 30 min.

Čistý obraz!

Až 8x digitálny zoom, poskytuje lepšie zamierenie a celkové rozpoznanie cieľa na väčšie vzdialenosti.


UŽÍVATEĽSKÉ PROFILE
Thermion umožňuje uloženie do vnútornej pamäte 5 profilov nastrelenia, každý pre 10 rôznych vzdialenosti. V závislosti na použitej zbrane alebo munícii je možné rýchle zmeniť nastrelenie.


OBRAZ V OBRAZEFunkcia obraz v obraze (PiP) zobrazí v hornej časti menšie okno so stredom obrazu s nastaveným väčším zväčšením. Okno zaberá iba 10% zorného poľa a nezakrýva celkový pohľad.


ZÁMERNÉ OSNOVY
Zameriavač má širokú škálu rôznych typov zámerných osnov, vrátane balistických, s možnosťou kombinácie farebného nastavenia: čierna, biela, červená a zelená.

Obraz a kvalita

FUNKCIA "IMAGE BOOST
Funkcia "IMAGE BOOST" je programová funkcia spracovania obrazu exkluzívne navrhnutá pre termovízne prístroje Pulsar. "IMAGE BOOST" výrazne zvyšuje ostrosť kontúr tepelných objektov a vytvára pre termovízne prístroje Pulsar zobrazenie s bezkonkurenčnou kvalitou ostrosti obrazu.


AMOLED DISPLEJ
Displej použitý na zobrazenie obrazu poskytuje ostrý, vysoko kontrastný obraz v živých farbách. Použitá technológia AMOLED zaisťuje úsporu energie a bezchybné a plynulé zobrazenie aj v nízkych prevádzkových teplotách.


FAREBNÉ ZOBRAZENIE
Farebné palety ponúkajú možnosť lepšej prispôsobiť zobrazenie konkrétnym podmienkam. Zatiaľ čo biele horúce a čierne horúce sú najobľúbenejšie, Red Hot, Rainbow a Ultramarine upozorňujú na intenzívnejšie teplé miesta. Fialová, červená monochromatická a sépia sú optimálne palety na zníženie únavy očí v priebehu dlhých pozorovaní.

More features

FOTO A VIDEO REKORDÉR
Vstavaný video rekordér je veľkým pomocníkom na obstaranie a uchovanie jedinečných spomienok. Jedným stlačením tlačidla REC vytvoríte záznam, ktorý môžete zdieľať s priatelia. Vstavaná 16Gb pamäť slúži na uloženie množstva hodín video záznamu alebo vytvorenie tisíce snímok. Video sa ukladá vrátane zvuku, a tak môžete k záznamu pridať aj vlastný komentár.


APLIKÁCIA STREAM VISION

Pomocou Wi-Fi je možné prepojiť Thermion so smartfónom alebo tabletom pre sledovanie obrazu na obrazovke, stiahnutie nahraných videí a fotiek, diaľkové ovládanie, aktualizáciu softvéru a mnoho ďalších užitočných funkcií.


DUÁLNY SYSTÉM NAPÁJANIA
Zameriavače Thermion majú duálny napájací systém: vnútorný akumulátor a externý akumulátor, ktorý sa vkladá do prístroja. Externý akumulátor je možné rýchle vymeniť priamo za prevádzky prístroja bez nutnosťou jeho vypnutia. Ďalšou možnosťou napájania je použitie externého zdroja, napr. power banky.


AKTUALIZÁCIA SOFTWARE
V prípade vydania aktualizácie softvéru výrobcom, má užívateľ možnosť s použitím mobilných zariadení iOS alebo Android s aplikáciou Stream Vision Apps vykonať jeho stiahnutie a nahranie do prístroja.


PRÍVETIVÉ OVLÁDANIE
Ovládanie a nastavenie Thermionu sa vykonáva jednoducho pomocou troch funkčných tlačidiel v hornej časti prístroja a ľavého otočného enkódera. Tri tlačidlá a enkodér umožňujú komfortný prístup a správu všetkých ponúk menu a nastavenia zameriavača.

 

TECHNICKÉ PARAMETRE

Zväčšenie: 3.5 – 14 (x4 zoom)x
Mikrobolometer: 384x288 px
NETD: <40mK
Rozmer pixelu: 17 µm
Typ displeja: AMOLED HD
Snímkový kmitočet: 50 Hz
Vzdialenosť detekcie: 1800m
Ohnisková vzdialenosť: 50 mm
Parametre objektívu: F50/1.0
Zorný uhol: 7.5x5.6°
Zorné pole v 100m: 13x9.8 m
Očný reliéf: 50mm
Napájanie: 3.0 – 4.2 mini B-Pack (Li-ion) V
Externé napájanie: 5V - USB
Videorekordér: Áno
Veľkosť pamäte: 16 Gb
Video/Foto formát: .mp4 /.jpg
Video/Foto rozlišení: 1024x768
Krok rektifikácie: 21 mm/100m
Odolnosť spätnému rázu: 6000J
Vodeodolnosť: IPX7
Prevádzkové teploty: -25 ... +50 °C
Wi-Fi: Áno
USB, typ: microUSB
Diaľkové ovládanie: Áno
Prevádzková doba (pri t22°C): 5+ hod.
Rozmery: 412x78x83mm
Hmotnosť: 0,9kg